Daklekkage?

Daklekkage: oorzaken & oplossingen

Het repareren van een daklekkage is voor Jabe Dakservice een dagelijkse en eenvoudige klus. Het detecteren van een lekkage is een werk voor specialisten zoals wij. Dakconstructies, plafonds en muren kunnen heel wat schade ondervinden door water wat binnenkomt. Ontdek hier de oorzaken, de beste oplossingen en hoe u een daklekkage voor kunt zijn.

Een dakreparatie is niet altijd de juiste aanpak voor het probleem. Een lek verbergt meestal grotere problemen dan er op het eerste gezicht te zien is. Daarom is in zulke gevallen een dakrenovatie vaak beter op zijn plaats. Jabe Dakservice geeft u altijd een eerlijk en professioneel advies, vraag ons om een vrijblijvende offerte. Indien u een dringend op te lossen probleem heeft, bel onmiddellijk onze spoedlijn. Voorkom grotere schade en contacteer Jabe Dakservice, wij zijn u graag van dienst!

24/7 Spoedlijn:

085 - 06 02 980

Daklekkage? Laat ons u helpen!

Wat zijn de oorzaken van daklekkage?

Een daklekkage is een onprettige situatie en vaak heeft het water al heel wat schade aangericht wanneer u het lek ontdekt. Lekkages ontstaan meestal bij overgangen zoals in de hoeken, overlappingen, dakgoten en schoorstenen. Deze gevoelige plaatsen krijgen altijd extra aandacht tijdens onze dakinspecties. Hieronder vindt u een meer gedetailleerde uiteenzetting over de oorzaken van daklekkages.

Oorzaken pannendak

Bij een schuin dak zijn de meest voorkomende oorzaken voor lekkage de dakpannen die kapot of gescheurd zijn en pannen die poreus geworden zijn. Ook kunnen dakpannen wegvliegen bij storm of zich verplaatsen en dus niet meer mooi aansluiten. Het opsporen van het lek bij een schuin dak is vaak lastiger dan bij een plat dak. Water loopt immers naar beneden en het vocht die men aan de binnenkant ontdekt geeft vaak een vertekend beeld van de plaats waar het lek zich feitelijk bevindt. Plafonds, isolatie en het dakbeschot kunnen het hemelwater enige tijd absorberen voordat de schade echt zichtbaar wordt. De plaats van het lek is dus zelden dezelfde plek als waar de schade zich manifesteert aan de binnenkant. Voorkom een daklekkage, bel Jabe Dakservice voor uw jaarlijkse dakinspectie!

Oorzaken plat dak

Een plat dak is uiteraard ook onderhevig aan slijtage of schade waardoor een lekkage kan ontstaan. De gevoeligste plaatsen zijn de naden en afvoeren. Een plat dak moet een minimale helling hebben en de afvoer moet altijd vrij zijn. Water wat blijft staan kan namelijk een lek veroorzaken. Ook wisselende weersomstandigheden, mos en andere begroeiing kunnen zich tussen de naden wringen. Bitumen die al vele jaren meegaat kan ook uitdrogen en scheuren. Wilt u weten hoe de staat van uw dak is? Jabe Dakservice geeft u graag advies na een gratis en vrijblijvende dakinspectie.

Oorzaken daklood

Daklood bij de schoorsteen is vaak de oorsprong van een daklekkage. De randen van het daklood kunnen beschadigd zijn, ze liggen niet meer op hun plaats en kunnen water doorlaten. Regelmatig onderhoud en een jaarlijkse dakinspectie door Jabe Dakservice helpt u om uw dak in topconditie te houden!

Oorzaken dakgoot

Bladeren, takken, vuil of nesten van vogels kunnen uw dakgoot verstoppen. Wanneer water langdurig geen uitweg vindt kan dit een lekkage veroorzaken. Om problemen te voorkomen, maak dus uw dakgoot regelmatig schoon, vooral in het najaar. De dakspecialisten van Jabe Dakservice kunnen u helpen met een dakonderhoud of bel ons voor een vrijblijvende dakinspectie.

Hoe kan daklekkage verholpen worden?

Bij ieder probleem bieden wij uiteraard een passende oplossing. Meestal worden kapotte delen vervangen door nieuw. Denk maar aan gescheurde dakpannen of daklood. Een lekkage van een bitumen dak wordt meestal verholpen met een speciale vloeibare dakbedekking. Onze dakspecialisten weten exact welke doeltreffende oplossingen toe te passen in elke situatie. Neem vrijblijvend contact op met Jabe Dakservice, uw dak is bij ons in goede handen! Hier volgt een stappenplan over hoe wij u daklekkage gaan verhelpen.

Daklekkage verhelpen

Wij verhelpen onder andere daklekkages in:

 

 

dak lekkage oplossen
daklekkage dakdekker

Dakrenovatie

Noodoplossingen zijn zeer handig en efficiënt, toch is het soms nodig om een volledige dakrenovatie in te plannen. Een lekkage verbergt vaak een groter probleem en Jabe Dakservice kan u hierbij van dienst zijn. Het vervangen van een dak is een klus voor onze dakspecialisten. Vraag om een vrijblijvende dakinspectie, zo weet u precies wat de beste oplossing is voor uw dak!

Spoedklus? Onze dakdekkers staan 24/7 voor u klaar

Ongeluk zit in een klein hoekje. Er raast een storm over de stad en uw dak begeeft het of een boom komt uitgerekend op uw dak terecht. Wat doet u dan? Zo snel mogelijk gebruik maken van de spoeddienst van Jabe Dakservice natuurlijk. Binnen no-time staan we bij u op de stoep zodat we het probleem zo snel mogelijk kunnen aanpakken. Door snel te schakelen en echte vakmannen dit klusje te laten klaren voorkomen we nog meer schade aan uw woning. Zo blijven de schade en de kosten beperkt en kunt u zo snel mogelijk weer genieten van uw veilige en fijne thuis. Wij werken  onder andere als dakdekker in Aalsmeer, Alkmaar, Alphen aan den Rijn en Amersfoort.