Blog: Stappenplan bij
daklekkage

Daklekkage? Jabe Dakservice helpt u!

Een lekkage aan uw dak moet zo snel mogelijk worden aangepakt. Wordt het lek bij u thuis verwaarloosd of te laat aangepakt? Dan kunnen de gevolgen ernstig zijn. Wilt u hulp bij het opsporen of repareren van een daklekkage? In dit artikel ‘stappenplan bij daklekkage’ geven we informatie over de aanpak van een daklekkage. Er zijn tal van redenen waarom een dak kan lekken. Of het nu lekt door kapotte dakpannen, bitumen dat verouderd is, verkeerd aangebrachte dakbedekkingen of omdat de randen zijn losgeraakt, hier leest u wat u moet doen. Jabe Dakservice helpt u hopelijk verder met ons stappenplan bij daklekkage.

24/7 Spoedlijn:

085 - 06 02 980

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

daklekkage stappenplan

Op zoek naar de locatie van het lek

Zoek naar watervlekken op het dak, en traceer ze naar hun beginpunt op de zolder. Laat voor veiligheid en meer inzicht iemand meekijken. Door met een tuinslang water op het dak te spuiten in de buurt van het lek, kunt u een zware regenbui simuleren. Totdat de helper aankondigt dat er een waterdruppel is gezien, gaat u naar de rechter- of linkerkant van het dak en blijft u proberen tot u het lek ziet. Dit is een makkelijke manier om een lek te vinden. Onthoud wel dat het voor de meeste mensen niet verstandig is om zelf het dak op te gaan. Schakel daarom bij voorkeur een dakdekkersbedrijf, zoals Jabe Dakservice, in om u te helpen met uw daklekkage.

Lekken op het plafond of de muren kunnen u vertellen dat u een daklek hebt. U moet de locatie van het lek bepalen voordat u het kunt repareren. Omdat water zelden recht naar beneden valt, moet u voorzichtig zijn bij het opsporen van lekken. Tegen de tijd dat het water in uw dakstructuur valt, heeft het zich al een heel eind verplaatst. Gebreken aan het dak zijn de meest voorkomende oorzaak van lekkages. Zoek naar scheve of gebroken dakpannen of problemen met de schoorsteen of dakbedekking om een lek op te sporen. De gevelverbinding met uw buurman of de koepel op uw dak kunnen bijvoorbeeld de boosdoener zijn.

Voorkom meer schade

Daklekkages kunnen leiden tot ernstige schade wanneer ze onbehandeld blijven. Als u snel handelt, beperkt u verdere waterschade. Door het lekkende water onmiddellijk op te vangen met emmers of dekens en uw spullen in veiligheid te brengen, beperkt u verdere schade. Kijk vervolgens waar het daklek is ontstaan.

De kans is groot dat het water zich verzamelt aan de andere kant van de bobbel of de verkleurde plek in uw plafond als u daar water ziet druppelen. Plaats een emmer, vuilnisbak of zeil onder de plek waar het water druppelt. Neem een oude schroevendraaier, zoek de plek waar het water zich ophoopt, en duw hem door het midden. Het lijkt misschien vreemd om een gat in uw plafond te slaan om een lekkage te stoppen, maar door het nieuwe lek kan het water weglopen en wordt de druk op de rest van het plafond verlicht. Als het water zich ophoopt, kan het hele plafond instorten!

de beste daklekkage stappen, Daklekkage Rotterdam

Stappenplan bij daklekkage

  • Voorkom meer waterschade

Probeer waterschade zoveel mogelijk te beperken zodra u een lek in uw dak ontdekt. Verplaats of bedek daarom alles wat door water kan worden beschadigd met dekzeilen.

  • Ga zelf het dak op

Let op: ga alleen zelf het dak op wanneer u hier ervaring in heeft. Als u zelf het dak op bent gegaan kan u op zoek gaan naar de bron van de lekkage. Om te beginnen moet u weten waar het lek zit en wat de oorzaak ervan is. Sommige lekken zijn te zien zonder de hulp van lekdetectie apparatuur, maar dat is niet altijd het geval. Ziet u gebroken, scheve of ontbrekende dakpannen? Zo ja, dan heeft u misschien de bron van de daklekkage ontdekt. Repareer de beschadigde dakpannen, maak de scheve dakpannen recht en plaats zo nodig nieuwe. Heeft u het dak grondig geïnspecteerd, maar kunt u het lek niet vinden? Dan moet u alsnog een dakdekker inschakelen.

  • Schakel een dakdekker in

Bij Jabe Dakservice raden we altijd aan om een dakdekker in te schakelen. U kunt zelf het lek hebben gevonden, maar het repareren hiervan eist vakmanschap en speciale apparatuur.

  • Verzekeraar informeren

Deze stap zou u ook eerder kunnen doen. Wij raden aan om eerst een dakdekker te bellen en dan uw verzekeraar in te lichten bij spoed. Op deze manier weet u dat de dakdekker wellicht al onderweg is en u snel hulp krijgt. Bij een kleine daklekkage is het verstandig om eerst contact op te nemen met de verzekeraar, en vervolgens een dakdekker inschakelen. Het is van cruciaal belang dat u uw opstal- of inboedelverzekeraar op de hoogte brengt van het lek. Schade aan het dak is meestal gedekt, mits het lek buiten uw schuld is ontstaan. Maak foto’s en video’s van het lek om onenigheid met uw verzekeraar te voorkomen.

Dakdekker Haarlem

Daklekkage verhelpen door Jabe Dakservice

Onze experts kunnen u helpen bij lekkages op zowel een hellend als plat dak. Neem contact op als u hulp nodig heeft. Niemand moet met een lek dak zitten en geen hulp kunnen krijgen, daarom zijn wij voor spoed reparaties zijn wij dag en nacht beschikbaar. Ook in de weekenden en op feestdagen zijn er dakdekkers van Jabe Dakservice actief voor spoed hulp. Wij denken graag met u mee en zorgen ervoor dat uw dak binnen de kortste keren weer lekvrij is. Hopelijk hebben we u verder kunnen helpen dankzij ons stappenplan bij daklekkage. Mocht u nog vragen hebben over ons stappenplan bij daklekkage, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Spoedklus? Onze dakdekkers staan 24/7 voor u klaar

Ongeluk zit in een klein hoekje. Er raast een storm over de stad en uw dak begeeft het of een boom komt uitgerekend op uw dak terecht. Wat doet u dan? Zo snel mogelijk gebruik maken van de spoeddienst van Jabe Dakservice natuurlijk. Binnen no-time staan we bij u op de stoep zodat we het probleem zo snel mogelijk kunnen aanpakken. Door snel te schakelen en echte vakmannen dit klusje te laten klaren voorkomen we nog meer schade aan uw woning. Zo blijven de schade en de kosten beperkt en kunt u zo snel mogelijk weer genieten van uw veilige en fijne thuis.