Bitumen dakbedekking

Professioneel aanbrengen van bitumen dakbedekking bij Jabe Dakservice

Bitumineuze dakbedekking, ook wel bekend als bitumen dakbedekking, is de ideale oplossing voor platte daken in Nederland. Dit type dakbedekking garandeert een blijvende waterdichtheid, is plastisch en kan vervormen bij veranderingen in temperatuur en heeft een goede hechtingseigenschap. Hoewel bitumen oorspronkelijk een residu was van gedestilleerde aardolie, wordt het tegenwoordig geproduceerd als een speciaal ontwikkelde grondstof. In deze blog vertellen we je kort en bondig op eenvoudige wijze wat Bitumen dakbedekking precies is.

24/7 Spoedlijn:

085 - 06 02 980

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

Bitumineuze dakbedekking: APP- en SBS-gemodificeerd bitumen

Dakbanen zijn er in hoofdlijn in twee typen: APP-gemodificeerd en SBS-gemodificeerd. Jabe Dakservice zal het kort voor u uiteenzetten.

APP-gemodificeerd

Atactisch PolyPropyleen (APP) is een component dat ontstaat tijdens de productie van polypropyleen. Het kan zwart of gemineraliseerd zijn. Door de toevoeging van APP, heeft dit type bitumen een aantal voordelen: het is makkelijker te verwerken, heeft een hoge temperatuurstabiliteit, vergt minder onderhoud later en is geschikt voor recycling.

SBS-gemodificeerd

Styreen Butadien Styreen (SBS) is een synthetisch rubber dat toegevoegd wordt aan bitumen. Hierdoor heeft dit type bitumen de volgende voordelen: een lager verwekingspunt, verhoogde elasticiteit en een betere hechting. Bitumen met SBS moet wel beschermd worden tegen UV-straling, daarom wordt het altijd afgewerkt met mineraal of granulaat en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Het verschil tussen de soorten bitumen dakbedekking

Het belangrijkste verschil tussen bitumen met SBS en bitumen met APP is dat SBS elastischer is dan APP. Hierdoor is het geschikter voor flexibele daken en een sterke hechting. APP is daarentegen beter bestand tegen UV-straling en hoge temperaturen. Beide producten hebben een verwachte levensduur van ongeveer 20 jaar, afhankelijk van factoren zoals het gekozen dakbedekkingssysteem, de ondergrond, gebruiksbelasting, afwatering en onderhoud. Lees ook deze blog: Hoe een Bitumen dak te vervangen.

Bitumen dakbedekking repareren
Bitumen dakbedekking

Apax dakbedekking

APAX is een uniek soort dakbedekking met een verwachte levensduur van maar liefst 40 jaar dankzij zijn anti-aging systeem. Het is gemaakt van bitumen als basis, maar is gemodificeerd met hoogwaardige plastomeren en elastomeren. Door de toepassing van een stabiele polyamide/polyester PSP tri-laminaat inlage, krimpt APAX niet en is 100% stabiel. De voordelen van APAX zijn onder andere: uitmuntende verouderingseigenschappen, lichte, snelle en energiezuinige verwerking en een verwachte levensduur van 40 jaar. Wilt u net als de vele andere die u voor gingen bitumen dakbedekking laten installeren door ons? Vraag dan nu gratis een offerte aan! 

Jabe Dakservice schreef ook een blog over welke soorten dakbedekking er allemaal zijn.

Spoedklus? Onze dakdekkers staan 24/7 voor u klaar

Ongeluk zit in een klein hoekje. Er raast een storm over de stad en uw dak begeeft het of een boom komt uitgerekend op uw dak terecht. Wat doet u dan? Zo snel mogelijk gebruik maken van de spoeddienst van Jabe Dakservice natuurlijk. Binnen no-time staan we bij u op de stoep zodat we het probleem zo snel mogelijk kunnen aanpakken. Door snel te schakelen en echte vakmannen dit klusje te laten klaren voorkomen we nog meer schade aan uw woning. Zo blijven de schade en de kosten beperkt en kunt u zo snel mogelijk weer genieten van uw veilige en fijne thuis. Wij werken ook als dakdekker in Haarlem, Heemskerk en als dakdekker in Heemstede en Heerhugowaard.