Stormschade

Stormschade, wat moet ik doen?

Het is vooral tijdens de herfst- en wintermaanden, dat het stormt met sneeuw, onweer en hagel. Wij vertellen u op deze pagina welke voorzorgsmaatregelen u kunt nemen om uw woning zoveel als mogelijk te vrijwaren van stormschade. Als ook wat u kunt doen, wanneer uw dak toch getroffen wordt. U kunt altijd rekenen op Jabe Dakservice, de beste dakdekker om u bij te staan in deze onprettige situatie. Wij repareren alle beschadigde onderdelen die uw dak toebehoren en adviseren u graag om stormschade in de toekomst te voorkomen of te beperken! 

24/7 Spoedlijn:

085 - 06 02 980

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

Zo kan je stormschade voorkomen

 • Controleer op loszittende delen zoals de dakpannen, dakgoten, zonnepanelen, schotelantennes, enzovoort. 

 • Heeft u een rieten dak? Laat deze jaarlijks nakijken om er zeker van te zijn dat deze in een prima staat blijft. Niet alleen voorkomt u zo eventuele stormschade, maar zo gaat uw rieten dak ook langer mee. 

 • U vernieuwt uw pannendak? Kies dan voor pannenhaken, zo zitten alle pannen stevig vast! 

Schade door sneeuw voorkomen

Dakgoten en waterafvoeren horen vrij te zijn, want het smeltwater moet gemakkelijk een uitweg kunnen vinden. Indien u dit wenst kunnen de dakdekkers van Jabe Dakservice u hiermee helpen, zo voorkomt u lekkages. 

Jabe Dakservice voert graag een kosteloze dakinspectie voor u uit. Dit zal helpen om uw dak ‘stormklaar’ te krijgen. Dit kan hoge kosten vermijden. 

Voorkom schade door onweer

 • Blijf binnen: Zoek een veilige plek binnenshuis op tijdens onweer. Vermijd ramen, deuren, en andere openingen waar bliksem doorheen kan slaan.

 • Ontkoppel alle netwerkkabels en stroomkabels van al uw toestellen en machines zoals computers, laptops, ijskasten, tv-toestellen, broodroosters enzovoort.

 • Maak zeker geen gebruik van een vast telefoontoestel.

 • Ga niet douchen en kom niet in contact met stromend leidingwater.

 • Koop een bliksemafleider. Dit is inderdaad een prijzige investering, maar zeker indien u in het bezit bent van een hoog huis of een rieten dak, een must! 

 • Zorg voor overspanningsbeveiliging met speciale stekkerdozen en netfilters.

 • Het is belangrijk om voorzichtig te zijn tijdens onweersbuien, omdat bliksem en harde wind ernstige schade kunnen veroorzaken. Als je twijfelt over de veiligheid, blijf dan altijd binnen en zoek beschutting totdat het onweer voorbij is.

schade door storm
schade na storm

Wat te doen bij dakschade door noodweer?

 • Breng uw verzekeraar onmiddellijk op de hoogte.

 • Illustreer de opgelopen schade met meerdere foto’s.

 • Ruim op wat u kan, indien er anders meer schade dreigt. 

 • Neem contact op met Jabe Dakservice voor reparaties of een afspraak.

Heeft een razende storm uw dak beschadigd? Onze ervaren dakdekkers helpen u snel, professioneel en tegen een betaalbare prijs. Wij geven u minimaal 10 jaar garantie zodat u lang kunt genieten van een dak in topconditie. Jabe Dakservice zendt graag zijn betrouwbare dakexperts ter plaatse om u te helpen! 

Spoedklus? Onze dakdekkers staan 24/7 voor u klaar

Ongeluk zit in een klein hoekje. Er raast een storm over de stad en uw dak begeeft het of een boom komt uitgerekend op uw dak terecht. Wat doet u dan? Zo snel mogelijk gebruik maken van de spoeddienst van Jabe Dakservice natuurlijk. Binnen no-time staan we bij u op de stoep zodat we het probleem zo snel mogelijk kunnen aanpakken. Door snel te schakelen en echte vakmannen dit klusje te laten klaren voorkomen we nog meer schade aan uw woning. Zo blijven de schade en de kosten beperkt en kunt u zo snel mogelijk weer genieten van uw veilige en fijne thuis.

Stormschade verhelpen we door heel Nederland