Waarom heb je vogelwering op het dak nodig?

vogelwering op dak

Vogelwering op dak

Een vogelwering op een dak kan nodig zijn om verschillende redenen. Vogels veroorzaken namelijk soms overlast door het maken van lawaai, het nestelen in dakgoten of schoorstenen, het bevuilen van de omgeving met uitwerpselen. Ze richten zelfs schade aan aan gebouwen en infrastructuren. Een vogelweringssysteem is ontworpen om vogels te ontmoedigen om zich op een bepaalde locatie te vestigen. Het bestaat meestal uit verschillende onderdelen en methoden, die in combinatie worden gebruikt om een effectieve afschrikking te creëren. Enkele veelgebruikte methoden zijnbijvoorbeeld:

Vogelpinnen

Dit zijn kunststof of metalen pinnen, die op strategische plaatsen worden geplaatst, waar vogels zich zouden kunnen nestelen. De pinnen voorkomen, dat vogels landen en comfortabel zitten.

Netten

Fijnmazige netten kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om grote gebieden of openingen te bedekken. Zo voorkomt u, dat vogels er doorheen komen. Dit kan handig zijn bij bijvoorbeeld grote zonnepaneelinstallaties of dak openingen.

Schrikdraad

Schrikdraad gebruikt men om een elektrische barrière te creëren, die vogels afschrikt. Het is ontworpen om een kleine, veilige elektrische schok te geven, wanneer een vogel het aanraakt. Hierdoor raken ze ontmoedigd om in de buurt te blijven.

Ultrasone apparaten

Deze apparaten zenden hoogfrequente geluidsgolven uit, die voor mensen niet hoorbaar zijn, maar vogels storen en afschrikken. Ze worden vaak gebruikt in combinatie met andere methoden.

Visuele afschrikmiddelen

Vogels zijn gevoelig voor visuele signalen, die gevaar of bedreiging aangeven. Visuele afschrikmiddelen bestaan bijvoorbeeld uit reflecterende materialen, draaiende objecten, roofvogelafbeeldingen, enzovoort. Deze gebruikt men vaak om een omgeving onaantrekkelijk te maken voor vogels.

Conclusie en contact

Het gebruik van een vogelweringssysteem vereist vaak een evaluatie van de specifieke situatie en het type vogelprobleem. Het is belangrijk om een systeem te kiezen, dat effectief is voor de betreffende vogelsoort en tegelijkertijd veilig is voor zowel de vogels als de omgeving. Het kan verstandig zijn om professioneel advies in te winnen bij het installeren van een vogelweringssysteem. Om er zo voor te zorgen, dat het goed wordt aangepast aan de specifieke behoeften. Heeft u meer vragen over een vogelwering op dak? Stuur ons een e-mail via [email protected]. Wilt u ons inhuren? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Jabedak Service

Jabedak Service is een professioneel dakdekkersbedrijf met vele jaren ervaring. Naast het repareren van daklekkages kunnen wij onder andere dakkapellen op maat maken of renoveren, nokvorst renovatie, een schoorsteenrenovatie en nog veel meer. In de volgende steden zijn wij heel veel aan het werk, maar we komen door heel Nederland.

Interessante blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *